З’явилися нові можливості для експорту української курятини у Францію • Meat-Inform

Влада Франції заявила про намір заборонити забій птиці за технологією “Халяль”. Тепер всіх птахів у країні мають оглушувати з допомогою газу. М’ясо таких курей, качок та ін. не може вважатися халяльним. Для отримання сертифікату “Халяль” припустимий забій курей з застосуванням електричного струму.

Утім, попри нововведення, халяльна птиця буде доступною на французькому ринку – її можна імпортувати. Це створює нові перспективи для українських експортерів курятини, вважають в Українській асоціації халяль індустрії.

“Представники Великої мечеті в Парижі, Великої мечеті в Ліоні і Великої мечеті Еврі повідомили в спільній заяві, що французька влада висунули нові вимоги по відношенню забою домашньої птиці, які унеможливлюють дотримання доктринальних і основних принципів ритуального Халяль забою. Проте, новий закон у Франції не поширюється на імпорт курятини Халяль, що дає українським виробникам шанс відкрити додаткові ринки збуту для експорту Халяль продукції”, – зазначили в асоціації.

 

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується