На 79% зросли обсяги експорту м’яса з Іспанії • Meat-Inform

У січні Іспанія вдалося збільшити експорт м’яса на 79% завдяки збільшенню попиту на свинину з боку Китаю.

За винятком експорту яловичини, який зменшився на 43% порівняно з січнем 2020 року, щодо кожного виду м’яса, що виробляється в Іспанії, минулого місяця було зафіксовано значне збільшення експорту. Так, у січні країна продала за кордон 202 102 тонни свинини (+ 89%), 1110 тонн баранини та м’яса кіз(+ 63%), 7020 тонн птиці (+ 7%).

 

За місяць Китай імпортував з Іспанії 166 605 тонн м’яса (переважно свинини), що на 124% більше порівняно з січнем минулого року. Згідно із статистичними даними, опублікованими Службою зовнішньої торгівлі галузі тваринництва Іспанії (CEXGAN), у січні Індонезія була основним ринком для іспанської яловичини, Катар підтримав збільшення експорту овечого м’яса, тоді як основним пунктом призначення птиці була Південно-Африканська Республіка.

Поки що аналітики очікують, що ціни на м’ясо свиней на китайському ринку залишаться високими. Іспанія є одним з основних постачальників свинини в КНР і цього року може збільшити свою присутність на ринку азійської країни.

 

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується