Як COVID-19 вплинув на експорт та виробництво свинини в Канаді? • Meat-Inform

Протягом 2020 року пандемія COVID-19 суттєво дестабілізувала ринки свинини. Тимчасове припинення роботи декількох заводів з переробки свиней зменшило обсяги виробництва та затримало збут тварин на багатьох підприємствах галузі по всій Північній Америці. Це призвело до послаблення цін на свиней та зменшення рентабельності виробництва.

Крім того, через пандемію коронавірусу наразі призупинені експортні сертифікати щодо торгівлі з Китаєм для 10 канадських виробників свинини.

Ситуація в країні досить чітко простежується на прикладі провінції Альберта. У 2020 році середня ціна на свиней забійних кондицій тут становила 1,44 долара США за кілограм, що на 9% менше порівняно з 2019 роком та на 6,7% нижче середнього рівня за останні 5 років.

У 2020 році обсяги забою свиней у Канаді становили 21,7 млн. голів, що на 4,2% більше порівняно з 2019 р. Показники забою в Альберті зросли на 8,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і за рік досягли позначки 2,38 млн. голів.

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується