Виробництво замороженого рибного філе зросло на 40,9%, – Держрибагентство

За даними Державної служби статистики України протягом січня-вересня 2020 року в нашій державі вироблено 356,5 тонн філе рибного замороженого. Це на 40,9 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

  • філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 1 366,4 тонни (+43,1%);
  • риба солона (крім оселедців) – 1 573 тонни (+20,9%);
  • риба сушена і в’ялена – 3 297,5 тонни (+12,5%);
  • лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 460,9 тонни (+11,3%);
  • готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 666,6 тонни (+7,4%);
  • риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 7 008,2 тонни (+7,2%);
  • продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 9 842,7 тонни (+2,8%).

Крім того, від початку року в Україні вироблено:

  • готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 8 457 тонн;
  • риба морська заморожена нерозібрана – 5 490,4 тонни;
  • риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) –2 617,6 тонни;
  • продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 2 181,1 тонни (+11,5%);
  • оселедці солоні – 2 137,7 тонни;
  • філе рибне та м‛ясо риби інше, свіжі чи охолоджені (включаючи плавці акул), перероблене або неперероблене на фарш – 2 001,3 тонни;
  • ікра інших риб – 1 851 тонна;
  • продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 531,4 тонни.

ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг

Джерело http://agroconf.org

Відповісти

Ваш email не публікується