В Іспанії зростає популярність “домашньої” свинини • Meat-Inform
За останніми даними, підготовленими іспанською асоціацією виробників свинини INTERPORC, споживання свіжої свинини у січні-липні в країні зросло на 8,31% порівняно з аналогічним періодом попереднього року.
Загалом споживання свинини в іспанських домогосподарствах досягло 488, 9 тис. тонн із 1,63 мільйона тонн загального споживання м’яса (курятина, свинина, яловичина та баранина). Це пов’язано з тим, що іспанці почали частіше готувати вдома.
Новини партнерів
Подібним чином у той же період споживання м’ясопродуктів зросло на 5,97%, і склало понад 457 тис. тонн свинини.
43% м’яса та м’ясопродуктів, що споживається в Іспанії – це свинина. У структурі споживання свіжого м’яса вона займає 30%, а м’ясопродуктів (хамон, ковбаси та ін.) – 82%.
Загальною тенденцією на ринку країни є попит на “здорову” їжу, м’ясо тварин, вирощених з дотриманням високих стандартів добробуту, зростанн популярності приготування їжі вдома. М’ясна галузь орієнтується на споживчі тенденції, запроваджуючи відповідні інновації. Так, на ринку з’явилося м’ясо зі зниженою концентрацією жиру, а на виробництвах починають підвищувати стандарти добробуту тварин та екологічні стандарти, зазначають в INTERPORC.