Блог Milk-юашки: #Як кава з молоком впливає на організм — пояснює лікар-дієтолог

«Хто не впевнений, чи правильно він готує каву, то я раджу пити її з молоком, адже це один з найпростіших і найменш шкідливих способів приготування кави», — зазначає Борис Скачко, фітотерапевт, лікар-дієтолог.

«Молоко зменшує певні негативні наслідки, які можуть бути від чорної кави. Воно сповільнює дію кофеїну на організм, і серцево-судинна система вже не буде працювати у екстреному режимі, але тонус для мозку буде, — розповів фітотерапевт. — Воно покращує вплив на шлунок: подразнення шлунку буде меншим, не буде загострюватись гастрит, виразкова хвороба, хронічний панкреатит. Кава з молоком м’яко діє на кров, і у такому способі приготування не втрачається кальцій і магній. Часто буває остепороз, карієс, сечо-сольовий діатез або камені в нирках — це також від неправильного вживання кави».Якщо ж перед людиною стоїть вибір: кава або чай на порожній шлунок, Борис Скачко однозначно радить пити каву.

«Натщесерце краще пити каву, бо кава стимулює роботу шлунку, роботу підшлункової залози та печінки і покращує травлення. Навіть зелений чай дуже погано стимулює шлунок. А чорний чай шлунок майже не стимулює і навпаки, пригнічує. З одного боку дубильні речовини зменшують запалення, але вони ж і пригнічують соковиділення, тому травлення буде погіршуватись», — пояснив фітотерапевт.

Як приготувати каву з молоком — кілька секретів:

  • Для звичайної кави з молоком підійде будь-яке молоко — тут можна експериментувати.
  • Для латте і капучіно, якщо ви збиваєте молоко парою, краще використовувати жирне молоко.
  • Якщо приготувати латте зі знежиреним молоком, постраждають смакові якості напою.
  • Для баристи існує спеціальне молоко.
  • Небажано додавати молоко в каву, приготовану методом крапельного заварювання (молоко переб’є особливий присмак кави).

Українське радіо

Source link

Відповісти

Ваш email не публікується