Проблеми з соєю в Китаї дають шанс українським виробникам олії

Скорочення обсягів переробки сої в Китаї збільшило потребу країни в імпорті недорогих рослинних олій, пише IDK. Эксперт.

Китай в основному імпортує сою та переробляє її в країні на корм свиням. При цьому приблизно 70% переробляється на шрот, а 30% – в олію. За оцінкою представників промисловості, переробка соєвих бобів в Китаї знизилася після того, як його популяція свиней, внаслідок епідемії африканської чуми, скоротилася приблизно на 200 млн голів. Зниження попиту на соєві боби в Китаї викликало зменшення переробки й таким чином обмежило виробництво соєвої олії.

До того ж, напруженність у відношеннях з США та Канадою, обмежила імпорт соєвогї та рапсової олії в Китай.

Успішність торгових перемовин між Китаєм і США та відновлення китайського поголів’я свиней значно вплинуть на те, наскільки китайський імпорт та внутрішні показники повернуться до своїх типових рівнів в 2020 році.

 

Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується