Виробництво молочної продукції знижується через брак сировини

0 5
 

Виробництво молочних продуктів знижується, але крім сезонності, впливає також скорочення надходження молока на переробку, передає «ІНФАГРО».

 

Зниження виробництва відбувається не у всіх категоріях молочної продукції. Наприклад, порівняння обсягів виробництва в жовтні минулого року і жовтні 2019, показує, що зросло виробництво сухого дитячого харчування на молочній основі (+ 72%), СЗМ (+ 13%), йогуртів (+ 11%), кисломолочних продуктів (+ 6% ), рідких вершків (2%).

 

При цьому за той же період істотно скоротилося виробництво казеїну та казеїнатів (-40%), плавленого сирного продукту (-19%), масла вершкового (-16%), сиру сичужного (- 10%).

 

Нагадаємо, що виробництво молока вперше за роки незалежності буде менше 10 млн тонн.

 

Ситуація на ринку молока поки не дозволяє прогнозувати збільшення виробництва більшості видів молочної продукції до весняного зростання пропозиції сировини від домогосподарств. Але можна сказати, що це зростання в наступному році не буде істотним, тому і для зростання виробництва молочних продуктів передумов немає.

 

Джерело https://kurkul.com

Відповісти

Ваш email не публікується