В Італії ув’язнені заробляють до €40 тис. на виноробстві

0 79

Деякі ув’язнені готують їжу, інші – займаються пранням і сортуванням книг в бібліотеці, або вводять дані в комп’ютерну систему. У Тоскані, острові-в’язниці Горгона, люди які відбувають покарання займаються  більш цікавою справою. А саме – виноградарством і виноробством – повідомляє Agri-gator
Острів досить невеликий, а в’язниця вміщує всього 100 осіб. В середні віки приміщення для в’язнів було монастирем, на території якого наразі зберігся маленький виноградник. Саме тут, президент групи компаній Frescobaldi Ламберто Фрескобальді курирує сімейну виноробню і розвиває незвичайний проект: навчає ув’язнених виноградарству і виноробству. Завдяки програмі, вони можуть розвивати працездатні навички а також збирати заощадження, які їм знадобляться після звільнення.
Вино, яке виготовляють на острові Горгона, відрізняється високим рівнем якості – наприклад, біле вино, суміш Vermentino і Ansonica поставляється на ринок США.

Ламберто Фрескобальді

«Більшість людей бачать речі тільки як чорні або білі. Але це не так, між ними існує багато відтінків. Потрібно дивитися ширше »- говорить Фрескобальді. «Одного разу люди, ув’язнені тут, вийдуть з в’язниці. Ми повинні дати їм можливість не зазнати невдачі знову, і не повернутися до злочинів» – зазначає власник виноградника.
Також, Ламберто Фрескобальді згадав про те, яким нелегким був старт проекту, який був вперше запущений близько 7 років тому.
«У 2012 році до мене вперше звернулися із в’язниці, з проханням щось зробити з двома гектарами виноградників. Тоді я замислився про створення подібного винного проекту, і зустрівся з ув’язненими. Пам’ятаю, як дегустуючи вино, я виконав стандартну процедуру для типового винороба: прокатавши рідину по небу, я виплюнув її. У цей момент на мене подивилися із здивованими очима, запитавши чому я так зробив. Пояснивши різницю між дегустацією і випивкою, я подумав, що мені належить ще багато чому навчити кожного з них»- з посмішкою згадує Фрескобальді.

Зараз на острові виконуються всі процеси стандартного виноробства: віджимання винограду, ферментація соку в чанах з нержавіючої сталі і витримка вина в дубових бочках. Примітно, що укладені застосовують методи органічного землеробства на виноградниках.
Кошти від продажу вина йдуть на фінансування програми.

Agri-gator за інформацією WeForum.

Відповісти

Ваш email не публікується