Світове виробництво цукру у 2019/20 МР впади нижче рівня споживання — ФАО

0 7
 

За прогнозами ФАО, в 2019/2020 МР світове виробництво цукру зменшиться, впавши нижче рівня загального споживання, та складе трохи більше ніж 175 млн т, що на 2,8% менше, ніж у 2018/2019 МР. Про це повідомляє прес-служба НАЦУ «Укрцукор» з посиланням на прогноз ФАО.

 

У 2019/2020 МР очікується, що на світовому ринку цукру почнеться його помірне зменшення, оскільки, згідно з прогнозами, світове виробництво цукру впаде нижче рекордного рівня попереднього сезону, а світове споживання продовжить збільшуватися. У результаті, в 2019/2020 МР запаси цукру скоротяться.

 

На Індію, Таїланд і Пакистан припадає більша частина очікуваного річного скорочення виробництва цукру, що в значній мірі обумовлюється несприятливими погодними умовами на етапах вирощування та збирання цукрової тростини.

 

У 2019/2020 МР світове споживання цукру збільшиться на 1,4%. Очікується, що збільшення споживання цукру буде особливо помітним в Африці, на Близькому Сході, в Латинській Америці та Карибському басейні, що обумовлено зростанням доходів на душу населення і зниженням цін на цукор.

 

У 2019/2020 МР очікується розширення світової торгівлі цукром, що буде обумовлено більшою потребою в імпорті з боку традиційних країн-імпортерів цукру і широкою наявністю цукру в основних країнах-експортерах. Очікується, що введення експортних стимулів деякими основними країнами-експортерами також сприятиме зростанню світової торгівлі цукром. Експорт цукру з Бразилії та Індії буде збільшуватися, що викликано великими запасами цукру, але в Таїланді він зменшиться через скорочення виробництва на 11%.

 

Джерело https://kurkul.com

Дізнавайтесь першими всі найсвіжіші аграрні новини України на нашій сторінці в Facebook, на каналі Telegram, а також підписуйтесь на Агрігатор у Твіттер. - Facebook Twitter Telegram

Відповісти

Ваш email не публікується