На виноградниках Коблево зібрали більше 10 тис. тонн ягід

0

Протягом вересня коблевські виноградарі зібрали більше 10 тисяч тонн винограду. Близько 70% врожаю збирали селективно руками для виробництва вин високої якості.

Повідомляє прес-служба Bayadera Group.

Літо 2019 було не надто сприятливими для українських виноградарів – посушливе і спекотне без дощів –  нетипове для узбережжя Чорного моря. Проте перевагою нинішнього врожаю є не кількість, але якість: завдяки сухому сезону увесь врожай повністю дозрів і це добре позначиться на якості вина.

«Усю вологу виноград брав з ґрунтів, а ззовні його зігрівало щедре сонце. Відсутність дощів вплинула на дозрівання винограду тож і вино ми очікуємо особливе – насичене, з яскраво вираженими характеристиками сортів, з фруктовими нотами в ароматі і смаку», – коментує головний винороб ПАТ «Коблево» Тетяна Матвєєва

Загалом цього року  у Коблево зібрали 10,5 тис. тонн винограду, це на 16% менше порівняно із минулорічним врожаєм. На території більше 2000 га вирощують 16 сортів винограду європейських сортів і локальні аборигенські сорти: Одеський Чорний, Бастардо Магарачский, Мускат Одесский.

Джерело https://agravery.com

Відповісти

Ваш email не публікується