Експорт яловичини з України зменшується • Meat-Inform

Хоча на світовому ринку яловичина, як і більшість видів м’яса, дорожчfє через посилення попиту з боку Азії, експорт української яловичини у вартісному вираженні зменшується. Білорусь, Туреччина та ОАЕ зараз є основними ринками збуту свіжої та охолодженої яловичини з України.

За перші сім місяців цього року Україна експортувала понад 20 тис. тонн яловичини на суму 60,6 млн доларів США, що на 4% менше, ніж за аналогічний період минулого року. За даними Державної фіскальної служби України, 8 680 тонн було представлено свіжою чи охолодженою яловичиною. З січня по липень включно цього товару продали на суму 25,5 мільйонів доларів.

Основними ринками збуту української свіжої та охолодженої яловичини були Білорусь (5700 тонн) та Туреччина (2950 тонн). Для порівняння, минулого року за перші сім місяців Україна експортувала 6 940 тонн свіжої яловичини до основного пункту призначення, Білорусі.

Решта обсягів експорту (11 600 тонн) складалася з замороженої яловичини, що постачалася в основному до Казахстану, Азербайджану та Білорусі. Загальна вартість замороженої яловичини, експортованої з України за 7 місяців, становила близько 35 млн доларів.

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується