Фермерка з Київщини успішно експортує продукти з амаранту – Seeds

Амарант – одна з найбільш рентабельних культур, а для її вирощування українські землі підходять якнайкраще. Про це розповіла фермерка та експерт з вирощування амаранту Олена Вовченко.

“Якось випадково почитала в інтернеті про цю рослину. Сподобалося, що воно собою являє. Тоді не було технологій вирощування. Ми самі протягом 8 років методом проб і помилок прийшли до того, як правильно виростити, зробити якісний продукт. Моє життєве кредо — це здорове харчування. Амарант відповідає цьому, і я його вирішила садити”, — розповідає Олена Вовченко.

У цій рослині можна використовувати в їжу все, починаючи від коренів, стебел, зерна і закінчуючи листям.

Дієтологи відзначають, що за якістю і кількістю амінокислот білок амаранту прирівнюється до грудного молока, тому його можна навіть назвати еліксиром життя.

Фермерське господарство в селі Переселення Київської області є одним із найбільших в Україні з виробництва амаранту, а за обсягами виробництва насіння — найбільшим.

Під посівний матеріал тут відводиться 50 га. За рік тут збирається близько 100 т зерна.

Виготовлені з рослини продукти — олію, борошно, крупу та інші — відправляються на експорт в Європу, Південну Корею і Канаду. В Україні крім цього продається ще й чай, який на експорт тільки готують.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією uatv.ua

Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується