Харчуватися з задоволенням та користю для здоров’я і довкілля • Meat-Inform

Сьогодні дедалі популярнішими стають такі способи харчування як веганство та вегетаріанство. Утім, лікарі часто критикують такий вид дієти, оскільки повна відмова від продуктів тваринного походження може негативно позначитись на здоров’ї людини – у м’ясі є багато незамінних елементів. Утім, людям, які вирішили відмовитись від тваринних білків через турботу про довкілля, але хочуть збалансувати це прагнення з правилами здорового харчування, зовсім не обов’язково повністю вилучати м’ясо з раціону, а їсти його один – два рази на тиждень. Дієта, яка передбачає скорочення споживання продуктів тваринного походження без шкоди для здоров’я отримала назву флекситаріанство.

Прикладом країни, де харчування можна назвати флеситаріанським є Франція. Дослідження INTERBEV – IPSOS виявило, що для французів у їжі головними є два фактори: насолода та користь для здоров’я. Згідно з даними опитування (вибрати можна було кілька варіантів відповіді), жителів Франції цікавить якість їжі, яку вони купують (83%), її вплив на здоров’я (77%), походження продуктів (76%) і збалансоване харчування (76%). М’ясо (яловичина, телятина, баранина або свинина) споживається французами у середньому 3 рази на тиждень, птиця входить до їхнього меню близько 2 разів на тиждень, яйця і риба також подаються 2 рази на тиждень, а фрукти і овочі споживаються щодня.

Багато респондентів переконані, що їхня дієта відповідає таким вимогам: бути дійсно щасливими (82%), мати всі необхідні поживні речовини (77%), зберегти своє здоров’я (76%) і турбуватися про навколишнє середовище (58%).

96% респондентів називають себе всеїдними і не уникають м’яса або риби. Навіть якщо їхні дієтичні звички схожі на те, що дієтологи називають “флекситаріанством”, 65% французів не чули цього слова. Важливими для жителів Франції є якість продуктів (84%), санітарний контроль (74%), а також добробут тварин (63%).

Цікаво, що 85% французьких споживачів часто готують їжу самостійно з необроблених продуктів.

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується