Закон України №8450 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»: що зміниться? — АГРОПОЛІТ

Закон України 2639-VIII (реєстраційний №8450) «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» посилює захист прав споживачів за рядом показників. АgroPolit. com в рамках проекту  #АгроЗакониПідМікроскопом проаналізував документі і подає основні новели закону в інфографіці. 

Нагадаємо, що на початку грудня 2018 року депутати схвалили даний документ, але Президент його підписав лише 4 лютого 2019 року. Документ розроблений на базі Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави ІV «Санітарні та фітосанітарні заходи Угоди про асоціацію між Україною та ЄС (схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 р. № 228-р). Він наближує українське законодавства до положень Регламенту ЄС №1169/2011 від 25 жовтня 2011 р. щодо надання споживачам інформації про харчові продукти.

У разі його запуску споживач отримує інформацію про харчовий продукт (з використанням маркування, супровідних документів, сучасних засобів дистанційного зв’язку, тощо) про: категорію, характерні ознаки, властивості, склад, кількість, термін придатності, країну походження або місце походження, спосіб виготовлення або виробництва харчового продукту.

Основні новели підписаного Закону можете переглянути в інфографіці далі.

Джерело https://agropolit.com

Відповісти

Ваш email не публікується