Західний Буг будує перший в Україні спеціалізований млин для переробки твердої пшениці – Latifundist
Будівництво млина та макаронної фабрики Західного Бугу Джерело фото: Західний Буг
«Західний Буг» у вересні цього року планує запустити макаронну фабрику, а в жовтні — млин, який перероблятиме тверду пшеницю. Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів керівник проєкту «Млин та макаронна фабрика» Володимир Бойчук.
Станом на зараз вже готується до монтажу перша черга макаронної фабрики.
За словами Бойчука, від початку в проєкті було закладено ідею молоти як м’яку, так і тверду пшеницю на одному млині — «м’якому». Але на практиці це призводить до значного зниження виходу основного продукту та отримання до 50% небажаних залишків, які складно реалізувати.
«Якщо молоти тверду пшеницю на «м’якому» млині, ви отримаєте тільки 15–20% якісного продукту першого ґатунку. Решта — 50% другого ґатунку, який у нас практично не застосуєш ніде. Італійці його використовують для піци, але в Україні такого великого ринку немає. При наших планах у 80 т на добу (перша черга) — це величезні обсяги борошна «другого ґатунку», який нам просто нікуди подіти», — каже Бойчук.
Обладнання на млині буде турецьке, а на фабриці — італійське.