Економіка чи якість: на що ставить фермер під час вирощування органічних кавунів

Землі господарства розташовані на Донеччині, тому щодня робітники працюють у зоні ризику. Техніку після роботи в полях намагаються вивозити у більш безпечні місця. Працювати за таких умов складно, підприємство вже не раз обстрілював ворог. Частину землі, а це приблизно 10%, втратили, вона не окупована, але знаходиться в зоні активних бойових дій, де вести виробництво неможливо, досить велика небезпека для життя людей.

«Свою продукцію ми реалізуємо по-різному: зернові продаємо гуртовикам у порт, а овочеві — на місцевих ринках. Велика перевага в тому, що наша продукція вирощується там, де і реалізується. Вона завжди свіжа, не втрачає товарного вигляду. Наприклад, цукрова кукурудза може втратити відсоток цукрів, якщо пролежить кілька днів на зберіганні, качан свої цукри віддає у листя. Ми ж цукрову кукурудзу зриваємо безпосередньо в переддень продажу, відповідно, вона завжди свіжа», — пояснює Микола Іноземцев.

Схожа ситуація і з кавуном. Дуже проблемно в перший сезон вирощування було реалізовувати продукцію. Адже люди звикли, що стиглий плід має бути з сухим хвостиком. А насправді зелений хвостик — показник свіжозірваного кавуна.

Фахівець зауважує, що, ймовірно, вже після закінчення війни господарство буде більше вкладатися саме в органічне виробництво. Сподіваються, що тоді купівельна спроможність населення зросте.

Вікторія Полевик, AgroPortal.ua


Джерело http://agroportal.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra