Українці скаржаться на якість ковбаси в магазинах – AgroNews

Українці все частіше скаржаться на якість та умови зберігання ковбасних виробів у магазинах. Держпродспоживслужба рекомендує купувати продукцію тільки у сертифікованих точках продажу, перевіряти маркування та знати свої права у разі виникнення сумнівів щодо безпечності товару. Про це повідомляє Oboz.ua, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

Українці скаржаться на підозрілу консистенцію, неприємний запах, невідповідність термінів придатності та відсутність належного маркування.

У відповідь на численні звернення Держпродспоживслужба нагадала споживачам про ключові правила купівлі та зберігання ковбасних виробів, а також про вимоги, які повинні дотримуватися торговельні точки. Щоб уникнути придбання неякісного продукту, Держпродспоживслужба радить:

не купувати ковбасу на стихійних ринках – продукти, що реалізуються без належного контролю, можуть бути небезпечними для здоров’я;

уважно читати інформацію на етикетці – відповідно до статті 6 Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”, виробник зобов’язаний вказати: склад продукту, дату виготовлення та кінцевий термін придатності, умови зберігання, дані про виробника та його адресу.

Ковбасні вироби часто продають на вагу, і у споживачів немає можливості вивчити інформацію на упаковці. У таких випадках продавець зобов’язаний надати всю необхідну інформацію на вимогу покупця.

Це може бути зроблено через супровідну документацію або у доступній наочній формі. В Україні діють правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами, які передбачають:

поверхні ковбасних виробів і копченостей перед продажем повинні бути протерті рушником, а кінці оболонки зрізані;

обв’язки, обвітрені зрізи та пошкоджені ділянки видаляються;

попереднє фасування ковбас передбачається в обсязі не більше одного дня реалізації;

продавець зобов’язаний нарізати ковбасу на прохання покупця, використовуючи чистий ніж або виделку, а нарізані шматки викладаються на чистий посуд або пакувальний папір.

Якщо у вас виникли сумніви щодо якості та безпечності ковбасних виробів, придбаних у магазині, або якщо продавець відмовляється надати необхідну інформацію, ви можете подати офіційне звернення до територіального органу Держпродспоживслужби у своєму регіоні. Органи контролю проведуть перевірку та, у разі порушень, вживатимуть відповідних заходів.


Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra