Крафтова пивоварня «Malle Brewery» отримала нагороду «Знак Якості 2025» – Techdrinks.info
За результатами протоколу засідання експертно комісії проєкту «Знак Якості»: враховуючи позитивну клієнтоорієнтованість, сучасні маркетингові рішення та якість послуг, що надаються, а також відмінну репутацію на ринку у своїй категорії, експертною комісією проєкту «Знак Якості» було прийнято рішення про присвоєння Крафтовій пивоварні «Malle Brewery» у м. Обухів, що на Київщині – статусу – Фіналіст Конкурсу «Знак Якості Україна» в категорії «Українська якість». У зв’язку з цим 25 лютого Крафтова пивоварня «Malle Brewery» удостоєна почесної нагороди «Знак Якості 2025» у номінації – Відзнака за якість, досконалість та патріотизм.
Malle
Brewery – це вузькоспрямована пивоварня, яку заснував бельгієць Вернер ван
Ломмел, варить пиво лише в бельгійському стилі. Для цього пивовари
використовують традиційні бельгійські рецепти, інгредієнти для яких, зокрема
хміль та рідкі дріжджі, вони отримують із Бельгії.
Нещодавно пивоварня «Malle Brewery» відсвяткувала 10 – річчя від своєї першої варки, а 1 травня пивоварня святкуватиме 10 років від дня заснування пивоварні. З цієї нагоди був зварений новий вишуканий сорт пива – Quadrupel. У броварні варять пиво за давньою технологією ченців – трапістів з Абатства Вестмалл.
Номінація «Знак
Якості 2025» присвячена компаніям та підприємцям, які в такий складний час
залишилися та працюють в Україні, тим самим підтримують народ та економіку
України, надаючи якісні послуги та товари у своїй сфері.
«Нам від оргкомітету на Telegram прийшло повідомлення. Там вони запропонували пивоварні взяти участь у конкурсі, оскільки відслідковували нашу діяльність. Ми надали згоду, надіслали інформацію про пивоварню: кількість клієнтів, яких ми обслуговуємо; співпраця з партнерами та т. д.», – розповідає директорка пивоварні «Malle Brewery» Світлана Дубинюк.
За словами Світлани Дубинюк:
«Нагороду отримали за те, що в такий складний час стабільно працюємо, по можливості, збільшуємо кількість працівників. Завжди намагаємося максимально допомагати ЗСУ. Не секрет, що ми придбали декілька автомобілів, ще кожного місяця перераховуємо певну суму. Адже у нас є друзі, яким допомагаємо й опікуємося ними. До того ж, нашого пивовара – Дмитра Гудкова теж призвали до армії, тому сьогодні потреба допомагати збільшується».
Цікаво, що на
початку пивовари шукали людей, які б були зацікавлені їхньою продукцією, а з
часом вони стали шукати уже пивоварню.
«Зараз на пивоварні виготовляють 9 стабільних сортів пива. Також присутні 6 експериментальних сортів пива. Серед них є зелене пиво, яке варять на День святого Патріка. Для його приготування використовують ту ж бельгійську технологію, але з певними секретами. Ще одна цікава позиція – Malle Kriek – легке, свіже та ароматне вишневе пиво. Цей напій показує ідеальний баланс солодкості та кислинки, його смако-ароматика відкривається ягідними відтінками у фруктовому обрамленні. Оскільки зараз є попит на більш легкі бельгійські елі, то плануємо в цьому році запустити лінійку дуже легкого пива – 3.5 % алкоголю. Ще будемо пробувати виготовляти безалкогольне пиво, а можливо і лимонад, квас».
Також Світлана
Дубинюк розповіла з чого складається якість пива «Malle Brewery»:
«Використовуємо міську воду, але до цього робимо водопідготовку. До речі, в м. Обухові дуже хороша вода, тут розташовані свердловини на 250 м вглибину. Працюємо по ГОСПу,забезпечуємо постійний контроль виробництва, у тому числі лабораторний. Ми співпрацюємо з лаборантами, також використовуємо мікроскоп для контролю пива. Кожну партію пива здаємо на аналізи», – додає Світлана Дубинюк.
Як говорить
Світлана Дубинюк, броварня «Malle Brewery» стала першим постачальником
бельгійського солоду від сімейної солодовні Dingemans, продукцію якої знають у
всій Європі за відмінну якість та прийнятні ціни. Завдяки технологіям
виробництва солоду Dingemans, пивовари можуть отримувати пиво з вишуканими
відтінками солодових, хлібних, карамельних або навіть шоколадних нот. Це
важливо для створення складних і виразних сортів пива. Дріжджі використовують
від компанії Fermentis – надійний
продукт з високою продуктивністю.
«Готуємо ще партію пива для відправлення в Бельгію. Експериментально один раз уже відправляли, нам було цікаво чи сподобається бельгійському споживачеві пиво в бельгійському стилі виготовлене в Україні. Наш експеримент вдався і пиво оцінили. До речі, пиво там продається у пабах, – каже Світлана Дубинюк, – З великою надією чекаю на відновлення пивних конкурсів. Адже конкурси – жива конкуренція, де можна порівняти своє пиво в такому ж стилі, це завжди цікаво».
Броварня «Ципа» за результатами UNTAPPD отримала 15 відзнак у 2024 році