Українськими овочами зацікавилися японські ресторатори – AgroNews
Україна готова постачати продукцію в японські заклади громадського харчування, а також розширювати співпрацю в агросекторі та торгівлі з Японією. Про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля з представниками японських компаній Zensho та Maekawa, а також Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), передає пресслужба Мінагрополітики.
«Zensho має 15 тисяч ресторанів по всьому світу, 10 тисяч з яких знаходяться в Європі. Тому їм цікава наша агропродукція. Зокрема, овочі – картопля, капуста і цибуля» , – зазначив Коваль.
Він зауважив, що співпрацю між країнами також можна розвивати і в напрямках харчових технологій, м’ясного скотарства, вирощування рисових культур і виробництва молочних продуктів.
За словами Коваля, мова йде не лише про експорт аграрної продукції в Японію, а й про відкриття переробного заводу в Україні з виробництва удону та рамену.