На Рівненщині відродили 100-річний рецепт вареників з сомом – AgroNews

Суспільне продовжує розповідати про гастрономічну спадщину Рівненщини у проєкті “Кулінарний спадок”. У черговому випуску пізнаємо тонкощі приготування вареників на заварному тісті та ще й з особливою начинкою. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Це не звичні сир, картопля чи капуста, вишні чи сухофрукти, гречана чи пшоняна каші, з якими господині ліплять вареники. Цього разу вареники із рибною начинкою, а саме — із сомом.

Рецепт, якому 100 років, відродили працівниці етнопарку “Ладомирія”, котрий розташований у місті Радивилів Дубенського району Рівненської області.

11

“Начинка із риби дещо призабута. Колись готували цю страву з коропа, — розповіла помічниця шеф-кухарки Іванна Булига. — Сьогодні для начинки використовують філе сома, попередньо ретельно очистивши від шкіри, кісточок та нутрощів”.

Пані Іванна додала, що рецепт вареників із сомом трохи осучаснили — у заварне тісто для кращого смаку, та й кольору, додають шпинат. Щоб тісто вийшло еластичне та добре ліпилося, то наприкінці замісу вливають ще й олію.

12


Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra