Переробка олійних в Україні: чому знижується виробництво шротів? – Agravery

В сезоні-2024/25 в Україні очікується скорочення виробництва шротів трьох основних олійних культур майже на 10% – до близько 7 млн тонн, однак даний показник є одним із найвищих для українського сектору за останні 5 сезонів.

Традиційно найбільша частка в загальному обсязі припадає на соняшниковий шрот, на який прийдеться в поточному сезоні до 72% проти 75% у попередньому сезоні. Натомість, частка соєвого шроту зросте до 24% у порівнянні з 19% у сезоні-2023/24.

Очікуване збільшення виробництва соєвого шроту та макухи у поточному сезоні до рекордних 1,66 млн тонн (+14%) та його надлишкова пропозиція, що вже присутня на внутрішньому ринку, серйозно впливає на внутрішнє споживання та експорт соняшникового шроту, особливо враховуючи зниження цінового спреду між цими продуктами.

Крім того, відсутність позитивної динаміки у внутрішньому споживанні шротів, зокрема, з боку тваринницького сектору, сповільнює реалізацію шротів в цілому і створює значний тиск на ціни, незважаючи на рекордні темпи експорту соєвого продукту.

В таких умовах переробники вимушені розвивати експортні напрямки реалізації, однак, не всі це можуть зробити через певні параметри якості та інші обставини, продовжуючи перенасичувати пропозицією внутрішній ринок.


Джерело https://agravery.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra