В Україні немає якісного вирощування часнику — Захаренко – КУРКУЛЬ

 

В Україні немає якісного вирощування часнику. Є не так багато фермерів, які на невеликих ділянках можуть виростити цю культуру. Про це для Latifundist.com розповів автор легендарного сорту часнику Любаша Іван Захаренко.

«Проблема в тому, що в нас немає технологічних карт. Шахраї розповідають про баснословні прибутки, людина береться за діло, не розуміючи, що її чекає попереду і отримує велике розчарування. Втрачає час, гроші і кидає часниківництво», — пояснив він.

Як додав Іван Захаренко, через неправильну роботу у складах виробники навіть не можуть покрити внутрішній попит.

«Після того, як часник викопали, його треба гарно почистити, висушити, обробити від шкідників і тоді вже покласти на зберігання. Фермери не хочуть працювати з продукцією у складі доводити часник до ідеального стану, такого, який ми бачимо в імпортного часнику на прилавку.Більшість не має можливості доробити, тому що треба складські приміщення, обладнання, додатковий персонал. Люди намагаються швидше продати з поля. Але в цей момент відсутня ціна, і вони не отримують прибутки, які могли б мати», — констатував науковець.

Ще одна проблема — в Україні відсутня переробка.

«Часник можна солити, сушити, робити масу лікувальних препаратів тощо. Якщо щільно підійти, то — необмежений обсяг роботи. Не одне десятиліття можна працювати з часником, отримуючи нові й нові продукти. В Україні є кілька маленьких підприємств, але з дуже незначним об’ємом виробництва, та й ті в більшості своїй неефективні», — підсумував Іван Захаренко.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2025 р.


Джерело https://kurkul.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra