Бразилія встановила історичний рекорд виробництва м’яса — AgroPortal.ua
Виробництво яловичини, свинини та м’яса птиці у Бразилії 2024 року досягло історично високої позначки у 31,57 млн т.
Про це повідомляє Valor із посиланням на Національну логістичну компанію (Conab).
Очікується, що 2025 року загальний обсяг виробництва залишиться стабільним і досягне 31,56 млн т.
Виробництво свинини 2024 року склало 5,36 млн т, що є найвищим показником за всю історію. Експорт також побив рекорд — 1,32 млн т, навіть незважаючи на нижчий попит з боку Китаю. Очікується, що у 2025 році виробництво зросте на 3,1% і досягне 5,53 млн т.
М’яса птиці торік у Бразилії виробили 15,31 млн т, експорт склав 5,16 млн т. У 2025 році очікується новий рекорд: виробництво — 15,66 млн т, експорт — 5,31 млн т.
Внаслідок тваринницького циклу виробництво яловичини у 2024 році досягло 10,91 млн т, що також є історичним рекордом. Експорт досяг 3,78 млн т з акцентом на Китай (46% закупівель) та значним збільшенням постачань до США (+52%) та Об’єднаних Арабських Еміратів (+72%). 2025 року виробництво має впасти до 10,37 млн т, але експорт повинен залишатися високим — 3,86 млн т.
Торік виробництво яєць оцінювалося в 45,8 млрд штук, що на 11% більше, ніж у 2023 році. Цього року очікується помірне зростання на 4,8% — до 48 млрд штук, що стане новим рекордом.
Обсяг споживання м’яса на душу населення в Бразилії очікують на рівні 102 кг на рік.