Виробників ремісничого сиру навчатимуть, як вийти на міжнародний ринок – КУРКУЛЬ
Ремісничі сири наразі не експортуються. Це пов’язано з рядом питань щодо стандартів та вимог до виробництва тієї чи іншої країни.
Про це розповіла засновниця «Асоціації виробників сиру України» Тетяна Дядечко в інтерв’ю на Kurkul.com.
«Але наші сировари побачили, що варто дивитись в сторону експорту, працювати офіційно і дотримуватися високих стандартів виробництва. А далі — потрібно шукати покупців, бо одна справа — підготувати продукт для експорту, а інша — знайти, кому його продавати. І насправді у цьому є прогрес, бо 10 років тому, українські ремісники навіть не допускали думки про експорт. А зараз ми вже про це говоримо», — зазначила Тетяна Дядечко.
Вона також додала, що на початку 2025 р. вже заплановане навчання про те, як вийти на міжнародний ринок виробникам ремісничого сиру.
«Український продукт не може конкурувати за ціною, оскільки в нас немає дотацій для малих виробників, як у Європі. Але ми можемо підкорити своєю якістю, незвичними смаками та поєднаннями», — додала засновниця асоціації.
© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2025 р.