Яблука варто збирати у вологу тару та негайно охолоджувати – AgroTimes

Якщо фермер збирає яблука і груші у дерев’яну тару і у неї відправляє на зберігання, ящики і контейнери мають бути вологими. Протягом доби плоди слід охолодити до +4..6°C.

Про це у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» розповів Ян Блащик, професор Краківського аграрного університету (Польща).

«Деревина тари має бути вологою, тому що основна маса плоду – це вода, і, якщо ми будемо збирати яблука і груші у сухі скрині, сприятимемо інтенсивній інспірації, що у свою чергу спричинятиме додаткові витрати», – пояснив спеціаліст.

Якщо збирання і завантаження продукції виконано правильно, не пізніше, ніж протягом доби яблука та груші слід охолодити приблизно до +4..6°C, додав Ян Блащик. Далі упродовж 4-6 днів треба забезпечити охолодження до остаточної температури, при якій ці плоди будуть зберігатися.

«Для яблука оптимальна температура 0..+3°C, для груші: -1..0°C. Якщо ви вже забезпечили цей рівень, коливання градусника у період зберігання не можуть бути занадто великими, ми допускаємо плюс-мінус 0,5°C», – уточнив учений.

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra