Втрати лохини через спеку мінімізувала переробка – AgroTimes

Некондиційну лохину, значний обсяг якої українські фермери отримали через минулорічну тривалу спеку, господарство «Фруктовий сад АТ» пустило у власну переробку – виготовили конфітюр, пюре та сік.

Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написав Дмитро Гончарук, співзасновник господарства.

«Вийшов якісний продукт, так що втрати, можна сказати, мінімізували на скільки це було можливо», – зауважив він і додає, що ніхто з аграріїв й близько не міг очікувати такої тривалої спеки, яка тривала кілька тижнів і до того ж співпала з відключеннями електроенергії.

«Спостерігаючи за датчиками у ґрунті, ми бачили як він сохне й сохне, а у накопичувальному басейні падає рівень води. Насоси працювали цілодобово. Як згадаю, то й самому стає і, страшно і моторошно, як ми тільки це пережили, – згадав виробник. – Ягода лохини буквально зморщувалася від спеки, дуже швидко достигала на кущах».

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra