Борошно з личинок чорної львинки має високу білкову цінність – AgroTimes

Учені ДНДКІ ветпрепаратів і кормових добавок досліджували білкову цінність борошна з комах: чорної львинки (BSF), цвіркунів і равликів.

Найліпші показники білкової цінності зафіксовані в борошні з личинок чорної львинки: за вмістом сирого та перетравного протеїнів, а також коефіцієнта перетравності (75,6%), що вказує на його добру засвоюваність організмом тварин і птиці.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

У борошні з цвіркунів ‒ найнижчий уміст сирого протеїну, кератинове походження якого негативно впливає на засвоєння організмом птиці. Тому вміст перетравного протеїну й коефіцієнт перетравності ‒ найнижчі проти результатів досліджень двох інших зразків. Отже, білкова цінність борошна з цвіркунів поступається іншим видам борошна з комах.

Уміст сирого протеїну в перерахунку на абсолютно суху речовину в борошні з равликів на 25% нижчий, ніж у борошні з личинок чорної львинки.

Вміст перетравного протеїну у цьому зразку нижчий на 36,2%, як порівняти з борошном із личинок чорної львинки, що своєю чергою, позначається на коефіцієнті перетравності, який теж нижчий на 14,7%, ніж у борошні з личинок чорної львинки.

Як повідомлялося, ферма Catfish from Pavlysh вирощує личинок чорної львинки й виробляє білковий концентрат.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra