Використання дубової альтернативи у виробництві вин – Techdrinks.info
Нещодавно в Ужгороді був проведений дводенний практикум з удосконалення технології столових вин за допомогою дубової альтернативи.
Як інформувала на своїй сторінці у Facebook Світлана Цибак, голова Асоціації Крафтових виноробів України, основною метою було провести порівняльну характеристику вин, витриманих у контакті з дубом та без дубової витримки. Адже, сьогодні витримка з додаванням альтернативних продуктів з дубу стає дедалі популярнішою у світі. Така практика допомагає оптимізувати виробництво, знизити собівартість та підвищити рівень гігієни на виноробнях.
Для практикуму експерти використали: Шардоне з виноградників
«ШАБО» та Мерло з виноградників «Шато Чизай».
Дубову альтернативу у вигляді кубиків різного ступеня обпалення: UN (необпалена), L (легка), M (середня), M+ (середня плюс) та H (сильна) за технологією «BOUSINAGE».
«Витримка значно впливає на вино, але не завжди позитивно. Додавання дубової альтернативи під час бродіння покращило профіль вина, тож результати натхненні! Неймовірно рада була працювати з частиною нашою зіркової команди магістрів Toichkina Olga, Anna Eugenia Yanchenko, Віталій Ларін, Evgenia Pustovit, Олена Валевська, вдосконалювати навички під керівництвом улюблених професорів Наталія Каменева та Оксана Ткаченко і, звісно, насолодитися красою Закарпаття, особливо Ужгородом», – говорить голова Асоціації Крафтових виноробів України Світлана Цибак.