Україні потрібно нарощувати внутрішнє виробництво часнику – EastFruit

На відміну від більшості овочів, площі під часником в Україні не зростають. Хоча вирощування часнику може бути високомаржинальним. передає EastFruit.

Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» розповів Сергій Шиш, директор компанії «Агроінновейшн», і називає причини такої стагнації.

«По-перше, у зв’язку з війною фермери мають багато зобов’язань за кредитами або лізингом – їм бракує коштів на старт нового напрямку, – написав він. – Минулий і позаминулий роки були провальними для агровиробників, зокрема для зерновиків. За вартості пшениці 4 тис. грн/т виробники ледве-ледве зводили кінці з кінцями».

По-друге, продовжив Шиш, навіть після релокації агрономів-овочівників з окупованих областей вони продовжують йти второваною доріжкою, намагаючись вирощувати не часник, а капусту на Тернопільщині та Хмельниччині.

Експерт вважає, що часник у принципі потрібно вирощувати в Україні, оскільки його сьогодні не вистачає і з кожним роком дефіцит якісного продукту буде дедалі більше.

«Наприклад, у цибулі немає перспективи для хорошого заробітку – вона коштує копійки, – зазначив Сергій Шиш. – У мене є знайомі фермери, які сьогодні думають, чи викопувати врожай, щоб не втратити ще більше грошей. Приблизно те саме можна сказати про капусту. А для часнику ринок в Україні взагалі порожній, адже на 99% заповнений імпортом».


Джерело https://east-fruit.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra