Кучерява фермерка поділилася досвідом успішного вирощування перцю – AgroTimes

Як вчительці географії, що переїхала в село вдалося вирощувати тонни перцю і продавати його через Інстаграм, розповіла Катерина Олійник, засновниця бренду «Кучерява фермерка» з із села Клекотина, що на Вінниччині.

Про це вона розповіла на Всеукраїнському практичному форумі «Інтенсивне овочівництво: відкритий ґрунт», що триває У Львові.

«Ніколи не економте на насінні. Насіння закладає в собі весь досвід росту перцю з самого початку: розмір плоду, якість плоду, товщина стінки. 1000% урожаю майбутнього перцю залежить від насіння. А його вартість у сукупних витратах на сезон становить 10-15%», – наголосила фермерка.

Вона розповіла, що починали 5 років тому, тоді на 30 сотках посадили 14 тис. рослин перцю 2 гібридів (кубовидний та капі). І зараз переважна більшість рослин – гібридні. Але вирощують і сортовий перець української та македонської селекції.

За словами Катерини Олійник, щоб отримати гарний урожай, при вирощуванні розсади варто створити умови, близькі до природних умов батьківщини перцю – Центральної Америки.

Сіяти перець варто за температури в теплиці понад +25°С, вологості від 60%, а бажано до 90%. При цьому має бути достатньо світла, а ґрунт має містити всі необхідні мікро- і макроелементи.

«Чим кращі умови, тим швидше сходить розсада. Наш особистий рекорд – 8 днів, але можна і краще. Сіяти на Водохреще не варто, достатньо 50-55 днів для якісної розсади перцю», – поділилася Катерина Олійник.

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra