Найбільше з «борщових» овочів подорожчала морква – AgroTimes
За два тижні вартість продуктів, необхідних для приготування 4-5 л борщу за традиційним рецептом зросла на 9,56 грн і склала 168,84 грн. Найбільше зросли у ціні томати та морква.
Про це свідчать дані департаменту агропромрозвитку Донецької ОВА.
Так, з 15 жовтня до 1 листопада вартість томатів зросла на 22,35 грн/кг і склала 91,95 грн/кг. Морква за цей час подорожчала на 6,47 грн/кг – до 27,50 грн/кг. Ціна картоплі зросла на 4,53 грн/кг – до 31,20 грн/кг. Цибуля подорожчала на 1,40 грн/кг – 17,63 грн/кг. На 63 коп/кг подорожчала капуста – 31,93 грн/кг.
Нагадаємо, 21 листопада 2024 року у Львові відбудеться Міжнародний практичний форум «ІНТЕНСИВНЕ ОВОЧІВНИЦТВО: відкритий ґрунт».
Керівники та агрономи овочівницьких господарств і підрозділів поділяться своїм досвідом вирощування овочів у відкритому ґрунті, нюансами роботи в українських реаліях та умовах різкої зміни клімату. Незалежні консультанти розкажуть про ринкові тенденції, поділяться найкращими закордонними практиками, науковими дослідженнями, агротехнологічними розробками.