Стало відомо, що буде з цінами на м’ясо в Україні найближчим часом – AgroNews

Українцям варто очікувати подорожчання м’яса. Для цього є кілька об’єктивних причин, які впливають на ринок. Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі “Суспільного радіо” зазначив, що одна з головних причин подорожчання м’яса – підвищення цін на корми, зокрема зернові. При цьому він вказав, що 70% вартості курятини – це комбікорм. Крім того, експерт зазначив, що в Україні зменшується виробництво м’яса.

“Потрібно розуміти, що свинини завжди досить багато вироблялися в домогосподарствах населення. Зараз об’єктивно через зменшення кількості робочих рук по селах кількість виробництва свинини зменшується. Тобто теоретично на ринку мала б зменшуватися пропозиція і як наслідок зростати ціна”, – пояснив Пендзин.

Водночас він вказав, що все ж таки ціна на м’ясо зросла “дуже незначно” порівняно з минулим роком. Також економіст нагадав, що багато чого ще залежить і від купівельної спроможності населення, яка стримує ріст цін і змушує українців переглядати продуктовий кошик на користь дешевших варіантів.

Крім цього, він розповів, що дешевий сегмент продуктів “досить серйозно зростає” через сезонні чинники, пов’язані з падінням врожайності цього року через важкі погодні умови.

“Коли ми дивимося з вами на овочі, на хліб, на макаронні вироби, на крупи, насамперед на овочі. Вони, безперечно, сьогодні демонструють надзвичайно велике зростання, до 50% взагалі. Уся група овочів, а, наприклад, картопля вже у 2-2,5 раза вища, ніж була минулого року. Буряк, морква, капуста набагато дорожчі, ніж були минулого року”, – підсумував Пендзин.


Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra