М’ясо у роздрібі подорожчало – Agravery

Про підвищення цін на м’ясо на прилавках супермаркетів повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України» за результатами щомісячного моніторингу цін роздрібної торгівлі.

У кінці літа роздрібні ціни на охолоджені м’ясні напівфабрикати зросли, повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України»:

«У серпні цінова динаміка різних видів м’яса „синхронізувалася”: охолоджена свинина у середньому подорожчала на 3,2%, курятина додала 2,5% до середньої ціни у липні, а яловичина підвищилася в ціні на 2,8%. Хоча темпи приросту цін на свинину у серпні проти попереднього місяця лідирують, загалом для споживача цей вид м’яса став доступнішим ніж роком раніше чи в кінці 2023-го, на відміну від інших», — інформують в профільній Асоціації. «Так, якщо у кінці минулого літа та у грудні попереднього року кілограм охолодженої свинини коштував 206,1 грн/кг і 202,7 грн/кг, відповідно, то минулого місяця середня роздрібна ціна склала 199,6 грн/кг».

Утім, хоч для більшості м’ясних частин це твердження справедливе, є й винятки:

«Преміальні свинячі напівфабрикати чи ті, попит на які сезонно вищий, далеко не завжди „йдуть в ногу” зі загальним трендом. Так, наприклад, стейк, вирізка та ошийок цьогоріч дорожчі, а серпневий приріст цін на затребуваніше м’ясо шиї та стегна, демонструють вищі за середні темпи приросту цін», — роз’яснили в АСУ.


Джерело https://agravery.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra