Продукти в Україні подорожчали восени – АГРОПОЛІТ
З початком осені в Україні почали поступово дорожчати продукти, але ціни на деякі з них зростають рекордними темпами. Про це повідомляє EastFruit.
Аналітики повідомили про стрімке зростання попиту на картоплю, що призвело до підвищення цін на неї. Минулого тижня овоч продавали по 12 – 15 грн за кг, а тижнем раніше по 10 – 12 грн. Тепличні комбінати змушені зменшити ціни на огірки і відпускали їх по 30 – 40 грн за кг, а раніше цінова планка сягала 50 грн.
Капуста та броколі в Україні подорожчали до 55 – 60 грн за кг, хоча капуста тижнем раніше коштувала 45 – 55 грн, а броколі – 30 – 50 грн. Кабачок та баклажан подешевшали. Ціна на кабачок з 12 – 20 грн за кг впала до 10 – 23 грн, а баклажан подешевшав з 15 – 20 грн за кг до 9 – 15 грн за кг.
Часник піднявся в ціні з 60 – 120 грн за кг до 80 – 140 грн. Серед фруктів та ягід продовжує дорожчати диня. Баштанні підскочили в ціні з 25 – 30 грн за кг до 30 – 40 грн.
Слід зазначити, що в Україні ціни на яблука на початку осені почали знижуватися. Збільшення пропозиції та низький попит змусили українських садівників продавати свою продукцію дешевше. Особливо це стосується осінніх сортів яблук. На даний момент якісні сортові яблука продають за 12 – 18 грн за кг. Цей показник на 15% поступається результатам минулого тижня.
Як писав AgroPolit.com, для безпечності продуктів Україні необхідні 7 – 8 потужних лабораторних хабів. Також в Україні заборонять трансжири.