Індія продовжить заборону на експорт цукру: як це вплине на ціни — AgroPortal.ua
Індія планує продовжити заборону на експорт цукру ще на рік, оскільки у країні очікується зниження виробництва тростини.
Про це повідомляє Reuters із посиланням на урядові джерела.
Зазначається, що Нью-Делі планує заборонити заводам експортувати цукор, коли очікується, що постачання з Бразилії, найбільшого світового виробника та постачальника цієї продукції, скоротяться через посуху.
Водночас влада Індії планує підвищити ціну, за якою нафтові компанії купують етанол у цукрових заводів, щоб збільшити постачання біопалива, повідомили співрозмовники, які знайомі з цим питанням.
«Після задоволення місцевого попиту на цукор нашим наступним пріоритетом є змішування етанолу, і нам потрібно набагато більше тростини, щоб досягти цільових показників змішування етанолу», — пояснило джерело.
З метою скорочення викидів вуглецю Індія прагне збільшити частку етанолу в бензині до 20% до 2025-26 років, з 13-14% зараз. І найбільші індійські цукрові заводи за останні кілька років збільшили свої потужності з виробництва етанолу.
Уряд Індії з листопада дозволить цукровим заводам використовувати тростинний сік або сироп для виробництва етанолу.
Прогнозується, що виробництво цукру в сезоні 2024-2025 років, ймовірно, впаде до 32 млн т з цьогорічних 34 млн т через негативний вплив минулорічних часткових дощів у штатах Махараштра та Карнатака, повідомили джерела.
«2025 року світ потребуватиме постачань з Індії, оскільки очікується, що виробництво в Бразилії буде нижчим. Без індійського експорту світові ціни зростатимуть далі», — сказав дилер із глобального торгового дому в Мумбаї.