Органічний мед дає додатковий дохід пасічникам — AgroPortal.ua

Ферма «Пасіка 21» істотну надбавку до дохідної частини бюджету, окрім інших проєктів, формує завдяки органічному продукту.

Про це в коментарі AgroPortal.ua розповів голова ради директорів «Пасіка 21» Сергій Шаронін.

Хоча, за його словами, далеко не весь вироблений мед проходить увесь комплекс тестів на органічність — як правило, заважає пилок ГМ-посівів.

Водночас Сергій Шаронін додає, що частина меду в бочках йде на експорт партіями по 20 т, частина залишається на складі для подальшого фасування в дрібну тару протягом року.

«Фасований мед йде на внутрішній ринок або на експорт під брендом фасувальника або покупця/імпортера. Ми маємо свої торгові марки і досвід торгівлі вроздріб, але зараз роздрібним продажем на внутрішньому ринку не займаємося. Здебільшого тому, що виробляємо великі обсяги, які просто і швидко на внутрішньому ринку не реалізувати», — зазначає він.

Окрім цього, тут створили технологію для низькотемпературної (без нагріву) переробки найбільш недооціненого і наймасовішого меду в Україні — соняшникового, підвищуючи не тільки його органолептичні та смакові властивості, а й дохід.

«На жаль, більшість експортерів України продають мед як сировину. Причина проста: переробляти мед можна, тільки фасуючи його. А щоб продавати фасований продукт, потрібно мати зовсім інші навички, розвинену службу маркетингу і достатній капітал (виробничий доробок і кредитування угод). Скажімо так: це істотно складніше і далеко не в усіх є здібності та сили», — зазначає виконавчий директор «Пасіка 21» Ярослав Білик.


Джерело http://agroportal.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra