Аграрії розвивають глибоку переробку сільгоспкультур – КУРКУЛЬ
Агропідприємства зрозуміли необхідність мати можливості переробляти не лише одну культуру (наприклад, соняшник), а й додати нові виробничі лінії з переробки інших культур (сої та ріпаку), тому активно будують нові ОЕЗи та модернізують вже існуючі. Про це йдеться в матеріалі «Транспортне обладнання Grain Capital для переробних заводів — оптимальна альтернатива виробникам з Європи та Азії».
Ще одним трендовим напрямком сьогодні є глибока переробка сільгоспкультур (особливо кукурудзи), завдяки чому виробляються такі продукти як крохмаль, патока, лецитин тощо, які також мають сталий попит на зовнішніх ринках. При тому, що вартість сировини, вирощеної в Україні, є нижчою та надає перевагу у собівартості.
«Компанія Grain Capital має багаторічний унікальний для України досвід виробництва такого типу обладнання. Враховуючи задачі щодо компактності виробництва через обмеження виробничої будівлі, транспортери, що переміщують продукт, досить часто мають нестандартне для виробників виконання: «гусячі шиї», «Z – подібні» з різними кутами нахилу та підйому. Також важливо врахувати властивості продукту, що переміщується: це може бути і сировина і такий специфічний продукт як шрот, що виходить з цеху екстракції та через залишковий вміст розчинника є їдким для металу транспортера», — йдеться в матеріалі.
© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р.