Виробники цибулі мають проблеми з її зберіганням – AgroTimes
Тільки 30% виробників цибулі має професійні сховища. Отже, до весни, попри перевиробництво, цей овоч може коштувати досить дорого.
Про це в інтерв’ю Seeds розповів Андрій Марущак комерційний директор «Ван Дайк Технікс», – компанії, яка спеціалізується на професійних рішеннях для зберігання та переробки ягід, фруктів та овочів.
«Так, цього року знов спостерігаємо перевиробництво цибулі. Але завдяки електроенергії та відсутності якісних сховищ, на весну вона знов буде коштувати величезні гроші. Тільки у 30% людей, які вирощують цибулю, є професійні сховища», – підкреслив пан Марущак.
За його інформацією 70% виробників мають сховища з менш енергоефективним обладнанням. Воно дозволить зберігати врожай певний період часу і вони зможуть продавати ту ж цибулю навіть в червні місяці.
«Але втрати за той період будуть настільки великі, що питання, чи чекати до червня і продавати цибулю, наприклад, по 15 гривень, чи краще продати її по 8-9 в листопаді, – буде дуже актуальним. Це і є енергоефективність плюс якість зберігання», – зазначив Андрій Марущак.