На Поліссі розвивають виноробний бізнес – Techdrinks.info

Виноробство України розширює свою геопозицію в умовах кліматичних змін. На виробничій арені крафтових виробників зʼявляються нові зірки в нових, вже поправу винних регіонах. Виноградники насаджують тепер і на Тернопільщині, і в Камʼянець-Подільському, на Сумщині, Житомирщині, Вінниччині. Талановиті ентузіасти-винороби створюють вина з чітко вираженими характеристиками місцевості у смаку та ароматі. Вина мають унікальний стиль, автентичні особливості, характер. Про це пише Лариса Іванченкова, ректор Одеського національного технологічного університету.

Винороби потребують наукового супроводу у насадженні виноградників та виробництві вин високої якості, який здійснюють фахівці однієї із провідних кафедр Одеського національного технологічного університету – кафедри технології вина та сенсорного аналізу.

– З професійним візитом ми з професорами Оксаною Ткаченко та Наталією Каменевою завітали до Сергія Малиновського на виноробню Mon Crafto, який заклав експериментальний виноградник в агрокліматичних умовах Полісся з більш ніж 25 технічними сортами винограду класичної та сучасної селекції! Історія закладки експериментального виноградника починалась 5 років тому, а минулого року професійна команда фахівців кафедри технології вина та сенсорного аналізу Одеського національного технологічного університету разом з командою виноробні Mon Crafto обʼєднали зусилля та почали потужну і тісну співпрацю, в результаті якої запропонували членам Асоціації сомельє України на чолі з Іваном Бачуріним оцінити результати спільної роботи науки і бізнесу. І результат: 21 зразок вин урожаю 2022 та 2023 років зроблених згідно з протоколом сортовипробування, – ділиться Лариса Іванченкова.

На Житомирщині, в селищі Левків, як повідомляє Лариса Іванченкова, працює Микола Янушевич, винороб-гаражист, який виробляє вино під торговою маркою Lowkowo.

– Зустріч із Миколою Янушевичем дала ще більше розуміння того, що клімат змінюється, а виноградники по всьому світу крокують у більш прохолодні регіони. Висновок професіоналів ОНТУ: виноградарству та виноробству на Поліссі – бути! Дуже якісне та смачне вино – це буде результат тісної та плідної співпраці науки і бізнесу, – зазначила Лариса Іванченкова.


Джерело https://techdrinks.info

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra