Співвідношення амінокислот корегується залежно від періоду вирощування птиці – AgroTimes

Специфікації комерційних поживних речовин для бройлерів часто оновлюються з випуском нових кросів і змінами періодів годівлі. Тому співвідношення амінокислот у виробництві кормів постійно корегується у більший бік або залежно від періодів вирощування, пише журнал «Наше птахівництво».

Амінокислоти з розгалуженим ланцюгом (BCAA), до яких належать лейцин, ізолейцин і валін, які перевищують граничну концентрацію засвоюваної амінокислоти, будуть дезаміновані й використані для отримання енергії, а не для синтезу білка.

Під час дослідження додавали L-валін і L-ізолейцин до їхнього додаткового додавання на 0,15%, що збільшило масу тушки птиці, підвищило загальний білок у плазмі крові, а також альбумін.

А ось дієта, де бракує валіну, може погіршити продуктивність росту, а також спровокувати аномалії пір’я й ніг у курей.

Натомість валін можна розглядати як четверту лімітаційну амінокислоту в курчат, вирощених на рецептах на основі кукурудзи.

Сучасна дослідницька література та рекомендовані стандарти породи стверджують, що нижчі концентрації амінокислот із розгалуженим ланцюгом потрібні для оптимального росту птиці в старшому віці. З тим співвідношення BCAA до лізину підвищується на пізніх фазах годівлі.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra