На Черкащині фермер вирощує незвичайну капусту кале – SEEDS

Юрій Марчук повернувся з Австралії на рідну Черкащину, аби продовжувати батьківську справу. В Україні отримав господарство у спадок та з 2009 займається агробізнесом, пише SEEDS

Ставку фермер зробив на нішеві культури: капусту кале, спаржу та коноплі.

«Ми перепробували ягідних дуже багато, практично всі. Суницю, малину, смородину — це перше, в що ми пішли. Зрозуміли, що це не бізнес. І тоді я вирішив, що будемо висаджувати спаржу. А з’ясувалося, що її саджати не можливо, тому що спаржі не було в реєстрі культур, дозволених до вирощування в Україні», – розповів фермер Суспільному.

Після спаржі Юрій Марчук вирішив спробувати вирощувати ще одну маловідому поки що в Україні культуру – капусту кале.



«Так само як була невідома спаржа 10 років тому, капуста кале і досі невідома споживачу. Абсолютно. Спаржа — це культура сезонна. Сезон — два місяці. І люди зараз працюють. А що я їм скажу через два місяці? Все, до побачення, зустрінемося в наступному році?

Я шукав культуру, якою можна займатись по закінченню сезону спаржі. І я цю культуру знайшов, коли був у Копенгагені на Новий рік. Пішов на базар. Весь базар завалений якоюсь зеленю. Я питаю, що це? Вони відповіли, що це капуста, кале.

Я прочитав, виявилося, що це супер’їжа, вона дуже популярна в Європі, Америці. Перевага культури в тому, що вона абсолютно не боїться морозу. Ти її посадив, виростив і ти збираєш врожай», – говорить Юрій Марчук.

Сам фермер також полюбляє капусту кале. Каже, що з неї можна зробити все, що завгодно: голубці, пиріжки, тушкувати, жарити, варити, робити супи, борщі.

SEEDS


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra