Топ-5 областей України з виробництва м’яса — AgroPortal.ua

Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин (ВРХ, свиней, овець, птахів) у січні – травні 2024 року склали 1,3 млн т, що на 4,7% більше порівняно до минулорічного періоду.

Про це говориться у повідомленні Асоціації виробників молока.

Близько 62% м’яса в Україні за проаналізований період було вироблено в господарствах усіх категорій у таких областях:

  • Винницька — 282,6 тис. т;
  • Черкаська — 196,6 тис. т;
  • Дніпропетровська — 161,7 тис. т;
  • Київська — 92,2 тис. т;
  • Львівська — 82,7 тис. т.

У січні – травні 2024 року найбільший приріст виробництва м’яса спостерігався в господарствах усіх категорій у Волинській (+19%), Львівській (+11%), Дніпропетровській (+7%), Черкаській(+6%), Житомирській (+6%), Тернопільській (+4%) областях.

За даними асоціації, обсяги забою ВРХ у господарствах усіх категорій в травні 2024 року склали 12 тис. т, що на 67% менше показника квітня і на 33% менше порівняно до травня минулого року.

«У січні – травні цьогоріч в Україні було вироблено 79,4 тис. т яловичини, що на 6% менше, ніж за цей же період минулого року», — уточнили в асоціації.

Обсяги забою ВРХ на підприємствах у травні склали 4,5 тис. т (-84% до квітня, -64% до травня торік). У січні – травні 2024 року промисловий сектор виробив 32,7 тис. т (-6%) яловичини.

Господарства населення у травні виробили 7,5 тис. т яловичини (-56% до квітня, -15% до травня 2023 року), в січні – травні 2024 року — 46,7 тис. т (-5%).


Джерело http://agroportal.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra