Консультант розповів, коли у сушінні цибулі не слід покладатись на автоматику  – AgroTimes

У більшості варіантів обладнання для сховищ параметри сушіння цибулі розраховуються через абсолютну вологу, тобто через ту її фактичну кількість, яка знаходиться у приміщенні та зовні, та, порівнюючи ці параметри, приймають рішення – чи є можливість сушити зовнішнім повітрям.

Про це йдеться у статті в журналі «Садівництво по-українськи» міжнародного консультанта зі зберігання овочів і фруктів Павла Булгакова.

«Я зазвичай пропоную для цього простий спосіб – таблицю температури точки роси, – розповідає він. – Беремо температуру продукції та вологу у камері і на перетині отримуємо певну температуру точки роси. Так само вимірюємо останню у зовнішньому середовищі. Порівнюємо ці два значення точки роси: де воно більше – там більше вологи. З цього маємо зробити висновок, чи можемо провітрювати сховище зовнішнім середовищем».

Результат з таблиці дає своєрідний «дозвіл» на те, щоб відкривати сховище, незалежно від того, професійне у вас обладнання з клапанами чи звичайний ангар з дверима, каже експерт, який у цьому випадку воліє користуватися саме таблицею, а не автоматикою.

«Маючи змінні параметри температури конденсації зовнішнього середовища та температуру продукції, ви краще контролюєте процес, – пояснює Булгаков. – Коли ви дістаєте пляшку пива з холодильника, на ній утвориться конденсат, – так само відбувається і з цибулею, коли на неї заганяти повітря ззовні, якщо ви не витримаєте граничні значення».

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra