Українські цукровики модернізують виробництво, щоб бути конкурентоздатними
Наступний крок у цукровиків — автоматизація окремих виробничих процесів. Адже з огляду на реалії щодо заробітної плати, недостатньої кількості трудових ресурсів — щоб далі працювати, їм потрібно автоматизувати виробництво.
Про це AgroPortal.ua розповів директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», старший викладач кафедри Харчових виробництв ІПДО НУХТ Олександр Коротинський.
За його словами, українські цукровики останніми роками диверсифікувалися щодо пакування продукції й зараз можуть постачати цукор на європейський ринок у паперових мішках різного обсягу фасування, біг-бегах. Наразі стоїть питання автоматизації виробничих процесів.
Він додав, що цукровикам, окрім виробничих процесів, необхідно також вкласти великі кошти в логістику, тобто автоматизацію роботи складів.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua