Свинина у роздрібі подорожчала – Agravery

Ціни на свинину в національних торгових мережах у травні були вищими ніж місяцем раніше, повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» за результатами щомісячного моніторингу цін.

У травні динаміка цін закупівлі свинини та кінцевої її реалізації розсинхронізувалася, відзначають аналітики АСУ:

«Якщо живець у травні був на 4,9% дешевший, ніж у квітні, то охолоджені свинячі напівфабрикати, навпаки, подорожчали на 2,5%. При цьому, найпомітніше підвищилися ціни на популярні у сезон пікніків свинячі ошийок та стегно — плюс 5,8% та 5,3% до середньої ціни у попередньому місяці. Проте інші частини також додали у ціні: корейка, вирізка та грудинка подорожчали на 2–2,6%».

«Цінова динаміка на ринку свинини у травні продемонструвала, що залежність роздрібних цін від внутрішніх котирувань на живець свиней забійних кондицій не безпосередня, адже споживчі ціни залежать від низки інших чинників на кожному з етапів виробничо-збутового ланцюга. Втім, активність покупців впливає на ціну свиногосподарств, що й спостерігали на тлі послаблення торгівлі після великодніх свят», — коментують в галузевому об’єднанні.

На відміну від свинини, курятина у травні дещо подешевшала. Середня ціна на охолоджені курячі напівфабрикати за місяць була на 0,7% чи майже на 1 грн/кг нижчою ніж у квітні. Незважаючи на різноспрямовану зміну середніх цін, аналітики АСУ констатують, що у кінці весни їх динаміка була узгодженішою та позитивно впливала на споживання свинини.


Джерело https://agravery.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra