Великий виробник свинини розповів, як зменшити собівартість — AgroPortal.ua

Спецалісти компанії «Ґудвеллі Україна» вважають, що над зменшенням собівартості виробництва свинини варто працювати завжди.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів територіальний керівник виробництва «Ґудвеллі Україна» Віктор Робейко, пише AgroTimes.

«Комбікорм — дуже дорога складова, яка багато в чому залежить від можливостей підприємства. Більшість зернових ми вирощуємо, тож у виграші завжди або відділ рослинництва, або відділ тваринництва — залежно від ціни на зерно, — зазначив він. — На жаль, наш рослинницький підрозділ не завжди може виробляти зерно дешевше, ніж у інших виробників».

Перевага «Ґудвеллі Україна», за словами Віктора Робейка, — у великій кількості гноївки, використання якої зменшує потребу в мінеральних добривах.

«Зменшення витрат на годівлю свиней і власне виробництво соєвої макухи зі своєї сої — так ми отримуємо дешевший протеїн», — пояснив він.

Також компанія менше витрачає на досушування зерна кукурудзи. На одній фермі вологе зерно з поля засипають у герметичні силоси — там воно нагрівається, виділяє вуглекислий газ, який його і консервує. Потім перемелюють із водою в спеціальному млині й годують свиней.

«Ця технологія дещо дорожча з погляду інвестицій, як порівняти з виготовленням кукурудзяної пасти, але у використанні дешевша, оскільки не потрібно додавати кислоти та щороку силосувати», — наголосив Віктор Робейко.


Джерело http://agroportal.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra