Дніпропетровське господарство вирощує нетипову для України спаржу — AgroPortal.ua
Дніпропетровське господарство BroPRO вирощує на 10 га три сорти спаржі: салатову — Ксенолім та Аспалім, фіолетову — Ерасмус.
Про це під час прямого ефіру в Instagram розповів співвласник компанії BroPRO Максим Павлік.
Посадковий матеріал BroPRO закупили в Нідерландах, там же перейняли технологію вирощування культури.
«Ми провели багато консультаційного часу з нідерландцями, і вони нам порекомендували звернути увагу саме на ці сорти. Їх обирають за кордоном люди, які споживають спаржу більше 400 років. Поширені в Україні сорти Баклім та Гролім не зовсім відповідають стандартам, вони можуть бути чи занадто товстими, чи надто короткими», — розповідає у прямому ефірі в Instagram Максим Павлік.
Розпочало господарство сезон з ціни 350 грн/кг. Передумов до її зменшення чи збільшення немає.
У господарстві диверсифіковані канали збуту — продають напряму клієнтам через сайт та Instagram. Відвантажують спаржу в ритейл (Varus та «Сільпо»), HoReCa, а також дрібні оптові партії в ресторани, зокрема у заклади Євгена Клопотенка.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua