Американські науковці винайшли метод виробництва низькокалорійного цукру

Алюлоза (D-psicose) — природний цукор, який в 10 разів менш калорійний за звичний цукор — сахарозу. Природня алюлоза міститься в інжирі, родзинках, пшениці, кленовому сиропі та патоці. Вона солодка, як столовий цукор, але не має основних недоліків цукру, зокрема високої калорійності та здатності впливати на рівень інсуліну.

Алюлоза може стати здоровою альтернативою для тих людей, які хочуть скоротити споживання цукру і при цьому мати можливість їсти солодке.

В чому інновація? Раніше виробництво алюлози було приблизно в 3-5 разів дорожчим за цукор, що обмежувало її використання в харчовій промисловості. Завдяки новому методу виробництва алюлоза може стати більш розповсюдженою та доступною.

Ключова відмінність нового методу — скорочення кроків виробництва і, як наслідок, виробничих витрат. Активувавши природний процес у мікроорганізмі, дослідники розробили метод високопродуктивного та чистого виробництва шляхом точної ферментації. Завдяки дешевшому методу виробництва вартість алюлози знизиться, і ця речовина стане доступнішою масово.

Як масове виробництво алюлози змінить харчування? Нова розробка може дозволити відмовитися від традиційної та вартісної ферментативної обробки, що дасть змогу створити низькокалорійну та економічно вигідну альтернативу звичному цукру. Потенційне застосування цієї інновації може вплинути на цілу низку галузей — від виробництва напоїв і кондитерських виробів до хлібобулочних виробів тощо.


Джерело http://agroportal.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra