З фруктів та овочів фермери можуть робити ферментовані соки – AgroTimes

Зробити часткову переробку плодів прямо у господарстві допоможуть композиції відбірних молочнокислих лактобактерій.

Про це у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Людмила Білявська, докторка біологічних наук, завідувачка відділу загальної та ґрунтової мікробіології Інституту мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного НАН України.

«За допомогою лактобактерій можна виробляти ферментовані напої – фруктові соки у поєднанні з овочевими, – каже вона. – Вони мають підвищений вміст амінокислот, молочної та інших органічних кислот, вітамінів групи В, РР, С, Е, мінералів, бетаніну, пектину та ін., зменшений вміст вуглеводів. За ферментації впродовж 6 годин вони будуть готові до вживання».

Ці ферментовані соки показані після контактів з радіонуклідами та солями токсичних металів, при дисбактеріозах, хронічних гастритах, холецистопанкреатиті, колітах, гіпертонічній хворобі і вегетосудинній дистонії, дистрофії міокарда та гіповітамінозі С і В.

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra